Bedre indeklima også om vinteren

Leder du efter den helt rigtige energikilde til dit sommerhus, kolonihavehus eller helårsbolig, hvor du er sikret en behagelig temperatur hele året – uanset vejret?

Så er en varmepumpe en god investering og værd at undersøge – til dels, fordi den er billig i drift, men også at få installeret.

Det kræver en KMO-certificeret installatør at installere en varmepumpe korrekt – hos Hanstholm EL-teknik er vi KMO-certificeret og kan hjælpe dig med rådgivning, montering og installering af din nye varmepumpe. Vi kører ud i nærheden af Hanstholm, Klitmøller og Thy og du kan med fordel ringe til os, så hjælper vi dig.

Hvordan kan Hanstholm EL-teknik hjælpe dig?

  • Rådgivning ved valget af en luft til luft varmepumpe, som passer dit behov
  • Levering, montering og installation af varmepumpen
  • Lovpligtig serviceeftersyn

Hvordan virker en varmepumpe?

Luft-luft varmepumper virker ved, at udedelen optager energien fra luften udenfor og omdanner den til varme, der tilføres den luft, som efterfølgende fordeles inde i huset med inde delens indbyggede blæser. Varmepumpens inde-dele monteres oftest i husets største opholdsrum.

Så uanset om du ønsker 22 grader i frostgrader eller 19 grader i hedebølgen – en varmepumpe tilpasser temperaturen, så indeklimaet er behageligt.

Det vil sige, at uanset årstiden og vejret udenfor, vil du altid kunne få den helt rigtige temperatur og et bedre indeklima. Dette giver rigtig god mening i et sommerhus – da sommerhuset ofte står tomt i nogle uger, endda måneder. Specielt om vinteren, hvor der oftest kommer frost. Langt de fleste varmepumper har mulighed for at køre i dvale på ca. 8 grader, så man kan slippe for frostskader. Vi kan sikre dit sommerhus i nærheden af Hanstholm, Thy og Klintmøller – kontakt os her.

varmepumpe-graf

Minimer “sommerhus-lugten”

Når du vælger at installere en varmepumpe med luftrensnings- og filtreringssystemer, forbedrer du sommerhusets indeklima og nedsætter den indelukkede lugt som oftest følger med, når sommerhuset ikke har været i brug i en periode.

Du mindsker også risikoen for allergi og astma, da der i de fleste luft til luft varmepumper er integreret et pollenfilter, som sikrer at det er renere og allergivenligt luft, der cirkulerer inde i huset.

Det er som man kender det i bilen, hvor der også er et pollenfilter installeret – dette bør skiftes årligt i varmepumpen og det kan man få udskiftet med en fast serviceaftale.

En anden fordel er, at det er med til at reducere CO₂-udslippet i Danmark. Luft til luft varmepumper leverer energien op til 5 gange igen.

hanstholm-sommerhus
hanstholm-app-styring

Varmepumper og WiFi

Nyere modeller kommer med WiFi i deres systemer, som gør det muligt at styre og regulere varmen, uden at man behøver at være i sommerhuset. Det er både, når man er på vej til sommerhuset eller forlader det.

Det er altid en god idé at få varmet huset op inden man ankommer, specielt hvis det har været i dvale henover vinteren.

De fleste varmepumper kan køre stabilt på 8 grader uanset temperaturen og vejret udenfor – så selv i de koldeste frostgrader, vil man kunne holde huset frostfrit.

 

For at være fuldstændig sikker på, at huset er varmet op på forhånd, anbefaler vi at man skruer op til stuetemperatur (21-22 grader) et døgn før man ankommer via app’en.

Om sommeren kan man til gengæld nedkøle sommerhuset inden man ankommer, så man kan komme frem til et nedkølet sommerhus.

Husk en serviceaftale

Når du investerer i en luft til luft varmepumpe, er det lovpligtigt at få serviceret varmepumpen årligt af en KMO-tekniker. Det er vigtigt, fordi varmepumpen skal vedligeholdes for at køre optimalt – det sikrer også at du sparer mest muligt. Du bør derfor tage det alvorligt at få anskaffet en serviceaftale og at den overholdes. Vores KMO-teknikere udfører service på varmepumper med fast aftale, ring til os og hør mere.

Hvor meget støjer en luft til luft varmepumpe?

Vores kunder spørger ofte ind til støjniveauet for luft til luft varmepumper. Det afhænger for det første af valget af model. Det generelle svar er dog, at en varmepumpe støjer mindre end en opvaskemaskine. Mange varmepumper har det man kalder for night-mode, hvor man kan sænke støjen under drift om natten uden at det går ud over effektiviteten.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

13 + 6 =

Find os

Molevej 36
7730 Hanstholm
CVR: 33289774
info@hanstholm-el.dk

Tlf.: 97 96 21 33