Varmepumper

Varmepumpe i Nordvestjylland – montering og installation i Hanstholm og omegn

Varmepumper er med god grund en attraktiv varmekilde til erstatning for eksempelvis olie- eller gasfyr.

Er du på udkig efter en løsning til din private bolig, sommerhuset eller i virksomheden? Hanstholm EL-teknik kan hjælpe dig til den bedste løsning, vi har mange års erfaring med varmepumper.

Vores autoriserede KMO montører servicerer kunder i
og omkring Hanstholm – og vi er altid klar med uforpligtende rådgivning og ekstra gode tilbud på varmepumper.

For uforpligtende tilbud – kontakt os på 97 96 21 33 eller skriv til os på info@hanstholm-el.dk

Vi ser frem til at høre fra dig!

Autoriseret KMO / Kølemontør i Hanstholm

Det kræver en faguddannet montør at installere en varmepumpe. Det er lovpligtigt for flere af pumpetyperne, at de installeres af en professionel, da nogle skal kobles til vandforsyning og radiatorsystemerne.

 

Få den rigtige løsning fra starten med professionel rådgivning

Vores autoriserede montører og rådgivere hjælper dig hele vejen med:

  • Autoriseret vejledning
  • Autoriseret montering, installation og tilslutning
  • Service – årlig vedligeholdelsesaftale
  • Energitilskud og håndværkerfradrag er noget vi kan søge for dig – det er vigtigt at man søger inden varmepumpen installeres

 

Sådan virker en varmepumpe

Varmepumper udnytter energien fra omgivelserne i husets opvarmningssystem. Det vil sige, at pumpen tager varme fra f.eks. udeluft eller jord og overfører den til radiatorer eller gulvvarme eller blæser den direkte ind som varm luft.

 

Hvilken varmepumpe-type passer til dine behov?

De mest populære varmepumper i dag er luft til luft, luft til vand og jordvarmepumper. Luft til luft pumpen er dog den mest anvendte til private boliger og sommerhuse. Nedenfor kan du læse om de 3 forskellige typer.

 

Luft til luft varmepumpen

Luft til luft pumpen er den billigste i indkøb og den mest solgte. Installationstiden er begrænset, da den ikke skal sluttes til vandforsyningen.

En luft til luft varmepumpe kan også anvendes som supplement til din eksisterende opvarmningskilde.

Investeringen er stort set altid tjent hjem på mellem 2-4 år.

Som regel installerer vi udedelen mindst 15 cm fra jorden, og ca. 10 cm væk fra den yderste mur. Indedelen monterer vi oftest i det største rum i boligen (stuen), fordi varmen derved lettere spredes til de tilstødende rum. Indedelen placeres altid over udedelens niveau.

Man kan få et energisparetilskud på op til 5.200,- hvis luft-varmepumpen er supplerende til olie- og gasfyr.

 

Luft til vand varmepumpen

Denne type er noget dyrere end luft til luft pumpen, fordi den kan opvarme en bygning via det eksisterende radiator- og gulvvarmesystem. Det betyder selvfølgelig også, at man kan nøjes med denne pumpetype, som eneste/primære opvarmningskilde. Prisen ligger fra ca. 100.000 kr. og opefter.

 

Jordvarmepumpen

Jordvarmeanlæg med et pumpesystem er helt klart den mest effektive opvarmningskilde af de 3. En jordvarmepumpe udnytter al energi 100%. Som med luft til vand-pumpen, pumper den varmen rundt i radiator- og gulvvarmesystemet.

Det er også den dyreste løsning (prisen ligger fra ca. 130.000 kr.), men så får man ikke et mere energieffektivt system. (Husk at vi skal have ca. 300 m2 frit tilgængeligt jord/have til rådighed til installationen).

 

Indeklimaet forbedres væsentligt med en varmepumpe

Stort set alle de nyeste modeller har både partikelfiltre og forskellige luftrensningsfunktioner. En luft til luft varmepumpe vil derfor rense luften, og filtrere den inden den sendes ind i bygningen. Det giver dig en lækker ren og frisk luft indenfor, og det er specielt godt for allergikere.

 

SCOP-værdi

Det vigtigste parametre ved varmepumper er SCOP-værdien. Generelt er gulvvarme altid velegnet til varmepumpdrift, mens radiatorer i ældre ejendomme har en højere fremløbstemperatur hvilket medfører en lavere SCOP-værdi. Kontakt Hanstholm EL-teknik for en konkret beregning eller se mere på Energistyrelsen

 

Investering og tilbagebetalingstid

Varmepumper er de mest energibesparende og effektive opvarmningsformer, der findes på markedet. Bl.a. fordi de bruger naturlig energi, som kommer fra udeluften eller via jorden.

Med et minimalt energiforbrug på driften (strømforbruget), ser vi ofte at vores kunder kommer til at spare helt op mod 60% på el-/varmeregningen (afhænger af din eksisterende type af opvarmningskilde).

En luft luft pumpe er som regel tjent hjem på et par år, og levetiden ligger på op til 30 år – så der er rigtig gode penge at hente med en investering nu.

 

Tilbud eller rådgivning? Kontakt Hanstholm EL-teknik uforpligtende

Det koster ikke noget at henvende sig til os, og vi besvarer gerne alle dine spørgsmål – sammen finder vi den rigtige løsning til dig.

Vores autoriserede KMO montører servicerer kunder fra hele Nordvestjylland.

Kontakt os i dag på info@hanstholm-el.dk eller på tlf. 97 96 21 33

Vi ser frem til at høre fra dig!

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

1 + 13 =

Find os

Molevej 36
7730 Hanstholm
CVR: 33289774
info@hanstholm-el.dk